Strokovna ekskurzija na sejem AGRA 2019

Kot že mnogo zadnjih let, smo se člani društva tudi letos, v torek 27. avgusta, podali na ogled mednarodno kmetijsko – živilskega sejma AGRA. Ta dan je poleg ostalih interesnim skupinam, namenjen tudi vinogradnikom. Da je zanimanje za to ekskurzijo vsako leto veliko, pove tudi naše število. Bilo nas je 56. Pa še nekaj članov bi šlo z nami, ampak je bil avtobus že par dni pred odhodom poln do zadnjega sedeža.


Tokrat se nismo ustavili na Tepanju, kjer smo običajno ob kavici pojedli sendvič, ampak smo so se tokrat ustavili v Benediktu v Gostišču na kmetiji Kaučič. Za malico so tam za nas pripravili zelo dober bograč.


Okoli pol enajstih smo prispeli v G. Radgono. Tam smo se v manjših skupinah podali na oglede, kar je pa koga zanimalo. Kljub dokaj vročemu vremenu, je bilo zanimanje za razne stroje in opremo veliko. Nekateri razstavljeni stroji so bili deležni posebne pozornosti saj so s svojo velikostjo burili domišlijo obiskovalcev. Kot tale škropilnica na primer.


Že pred 15. uro pa smo se pričeli zbirati pred dvorano št. 1. za to smo imeli poseben razlog. Naš član, Matej Novak je namreč prejel zlato medaljo za najbolje ocenjen Cviček na 45. odprtem državnem ocenjevanju vin na sejmu AGRA. Kljub vročini, ki je vladala v dvorani, se nas je notri nagnetlo kar lepo število in smo vsi z veseljem zaploskali Mateju, ko je prijel medaljo. Žal pa z nami pa ni bilo Aleš Mlakarja, ki je za sivi pinot prejel srebrno medaljo. Naredili smo še lepo skupinsko fotografijo za spomin in se napotili do avtobusa, ki nas je čakal v senci z ohlajeno pijačo.Po eni uri vožnje, že malo utrujeni, smo prispeli v naselje Cvetkovci v Gostilno Marta. V prijetno ohlajeni in lepo urejeni gostilni nas je čakalo pozno kosilo. Po kosilu pa nas je gospodar povabil v klet, kjer smo degustirali njegova vina. Mnogim so bile zelo všeč penine. In to tako zelo, da so si jih nakupili za domov.Malo pred nočjo pa je sledil povratek domov. Da pa nam na dolgi poti ni bilo dolgčas, je poskrbel Stanko z nekaj zgodbicami in vici.

Foto: DV Studenec